Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Haberler

Yaratıcı Endüstriler Platformu’ndan Global Düzeyde Başarı

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Asker Kartarı öncülüğünde Nisan 2019’da hazırlanmaya başlanıp Haziran 2019’da onaya sunulan KHAS Yaratıcı Endüstriler Platformu Projesi Avrupa Birliği ve T.C. Sanayi Bakanlığı’nca Kabul Edildi.

27.02.2020

 

KHAS YEP’e 5 Milyon Avroluk Destek
 
Kadir Has Üniversitesi Yaratıcı Endüstriler Platformu’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yürütülen Rekabetçi Sektörler adlı Avrupa Birliği Programına sunduğu proje sekiz ay süren ve beş aşamadan oluşan eleme sürecinden geçerek desteklenmeye hak kazandı.

 

Kadir Has Üniversitesi Yaratıcı Endüstriler Platformu Projesi, Rekabetçi Sektörler Programı’na yapılan 123 başvuru arasından desteklenmeye değer görülen 11 proje arasına girdi. Bu projelerin beşi Yaratıcı Endüstriler altısı ise Araştırma-Geliştirme alanında yer alıyor.

 

Sanayi Bakanlığı’nın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yürütülen programda desteklenen 11 projenin toplam bütçesi 63 milyon Avro’yu buluyor.

 

Yaratıcı Endüstriler Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Asker Kartarı, projenin desteklenmeye değer görülmesini “KHAS-YEP yaklaşık 3000 metrekarelik alan üzerine kurulacak 4200 metrekare kapalı alanı ile Türkiye’de sinema ve televizyon sektörünün kalbi İstanbul’da dünyada benzeri olmayan, küçük ve orta ölçekli yapım şirketlerinin destekleneceği bir ekosistem yaratacak. Kadir Has Üniversitesi olarak ülkemizin film endüstrisi ile ekonomiye daha fazla katkı vermesini sağlayacağız” sözleriyle değerlendirdi.

 

YEP KHAS etkinliklerini, Türkiye’de en fazla üyesi bulunan FİYAB (Film Yapımcıları Birliği) ile yapılan proje ortaklığı yanında diğer meslek örgütleriyle de işbirliği içinde yürütecek.

 

 


comments powered by Disqus
Destekcilerimiz