Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Haberler

“Balat’tan Kalan” Seyirciyle Buluştu!

Yönetmenliğini KHAS Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı hocamızın yaptığı ve kalabalık bir ekibin beş yıllık çalışmasıyla hazırlanan belgesel filmi "Balat'tan Kalan"ın ilk gösterimi büyük ilgi gördü.

26.12.2022

KHAS Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı Hocamızın, BAP kapsamında desteklenen “Balat’ta Gündelik Yaşam: 1940-2017” başlıklı araştırma projesinde Balat Mahallesi'nde gündelik yaşamın 1940 tarihinden 2017 yılına kadar; hangi etkenlerle nasıl değiştiğini incelediği araştımasının ilk çıktısı Balat'tan Kalan belgesel filmi oldu. 


1940'lı yılların hem dünya hem Türkiye için dönüm noktası olduğunu ifade eden Hocamız, canlı tanıkların aktarımına dayalı projesinde; 6-7 Eylül olaylarından, İsrail Devleti’nin kuruluşuna, Türk Yahudilerin göç etmesine, Haliç’in endüstri kuruluşlarından temizlenmesine, Cibali Tütün Fabrikası’nın Kadir Has Üniversitesi’ne dönüşümü gibi toplumsal olayların bireyleri ve toplulukları nasıl etkilediğine belgesel filminde yer verdi.


“İçimizden Biri", "Vatanımız", "Karma Evlilikler” gibi belgesel araştırmaları yapmış olan Hocamızın aynı zamanda yönetmenliğini de yaptığı ilk belgesel oldu.Bu çalışmanın uluslararası alanda yayınlanmaya hazır makalesi ve hazırlıkları devam eden bir kitabı da bulunmaktadır. 


Asker Hoca’mızı bu değerli çalışması için tebrik ediyoruz ve bu araştımanın diğer çalışmalarını heyecanla bekliyoruz.


comments powered by Disqus
Destekcilerimiz