Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Haberler

Spotify'da bir KHas'lı

Devin Dereli, Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencisi. Güncel müzik marketlerde 14 şarkısı, toplamda 4 milyon 200 dinlenmesi var... Müzik hayatındaki macerasını bizimle bu şekilde paylaştı;

13.12.2022

 

6 yaşında konservatuar sınavına girdim. 6. sınıftan lise sona kadar yarı zamanlı konservatuarda piyano bölümündeydim. 13 yıl süren bu yolda solfej, armoni ve piyano eğitimi aldım. Liseden mezun olurken aynı zamanda konservatuar mezunu oldum.

 

2018’de kendim müzik yapmaya başladım. İlk şarkımın adı “hesap” onu yayınladım. Bu şarkı 6 ay içinde 100 bin dinlenme aldı o zaman için müthiş bir dinlenmeydi.

2019 yılında arkadaşım Saru ile “10” şarkısını çıkardık. Bu şarkı dönüm noktam oldu. Bir şeylere bu şarkı ile başladım. Spotify türkiye viral 50’ye girdi ve çok uzun süre orda kaldı. Şu anda da güncel 1 milyon 600 bin streami var.

 

Tek başıma şarkılar yaptım. Kendi sözlerimi yazıp söylemeye başladım.  İlk “senin için” şarkısı oldu. Spotify’da 2 kere viral listeye girdi.

Müzik tekniğinden de söz edecek olursak altyapıları bazen kendim yapıyorum ama genel olarak hazır youtube’da takip ettiğim beatmaker’lardan alıyorum.

Günümüz bazında güncel müzik marketlerde 14 şarkım var. Toplamda 4 milyon 200 dinlenmem var. 3 Kere viral listeye, sayısız editorial playlistlere girdim.

 

Yani benim müzikle bağlantım piyano ile 6 yaşında başladı konservatuarla devam ettim.

Profesyonel bir seviyeye geldikten sonra klasik müziği bıraktım. Kendi istediğim şekilde kendi istediğim tarzda belirli kalıplara sığmayan müzikler yapmaya başladım.

14 şarkıda bir türe ait diyemem. Her şarkı farklı farklı türlerden bir şeyler içeriyor. Keyfime göre ne istiyorsam nasıl okumak istiyorsam öyle okuyorum.

 

İyi gidiyor aylık 30bin civarı dinleyicim var Spotify’da.

Bugüne kadar full bağımsız çalıştım. Fakat şimdilerde birkaç şirketle görüşüyorum.

Devin’e tebriklerimizi sunuyor kendi çizdiği bu yolda önünün açık olmasını diliyoruz. Başarıları daim olsun.


comments powered by Disqus
Destekcilerimiz