Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aydın bölüm seçimleri için tavsiyeler verdi.

Sayın rektörümüz Prof.Dr.Mustafa Aydın’dan üniversite ve bölüm seçimleriyle ilgili çok önemli tavsiyelerde bulundu.

15.06.2016

“Üniversite adayları için tercihlerde son haftaya girdik. Adaylara tavsiyem okumak istedikleri bölümü seçmeleri, ailelerinin istediği ya da puanlarının yettiği bölümü değil. Üniversite adaylarının yaptıkları en sık hatalarından biri alınan LYS puanı ile girilebilecek en üst taban puana sahip bölüme girmeye çalışmaktır. Halbuki puan cepteki para, bölüm taban puanı da etiket fiyatı değil. Nitekim, gerçekte istenen bölüm aslında LYS puanından daha düşük bir taban puana sahip olabiliyor. Fakat adaylar, garip bir psikoloji ve "eldeki puan boşa gitmesin" anlayışı ile aslında pek de istemedikleri bir bölümü yazıp kazanabiliyorlar. Ondan sonra, kaydı takip eden ilk dönem sonunda "keşke …" demeye başlıyorlar. Baştan doğru tercih için üniversite/bölüm seçiminde mahalle baskısına (puan/sıra dayatması + aile beklentisi + arkadaşların gittiği okul) direnmek lazım. Üniversite adaylarına doğru bölüm seçimi için tavsiyem en çok hangi alanı istedikleri, bunu en iyi nerede alabilecekleri ve üniversitelerin sundukları imkanlara bakmaları.”