Metin Hocamız "Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları" Arasında

İletişim Fakültesi dekanımız ve Reklamcılık bölümümüz hocalarından Prof. Dr. Metin Kozak, Stanford Üniversitesi’nden araştırmacıların her yıl SCOPUS indeks veritabanında bulunan veriler doğrultusunda hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

01.11.2022

Scopus yazar profilleri kullanılarak yapılan hesaplama sonucunda “Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” yayınlandı.
Bu liste “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere gruplandırıldı. Değerlendirme yapılırken ise; toplam alıntılanma, patent, h-indeks, hm-indeks, makale ve nitelikli yayın sayısı gibi uluslararası kriterler göz önüne alındı.

İletişim Fakültesi dekanımız ve Reklamcılık bölümümüz hocalarından Prof. Dr. Metin Kozak, hem “Yıllık Etki” hem de “Kariyer Boyu Etki” olmak üzere iki kategoride de adından söz ettirerek bizleri gururlandırdı.

200 binden fazla bilim insanının yer aldığı, 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda çalışmalar sürdürülen bu listede yer almayı başaran hocamızı tebrik ediyoruz!