Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Haberler

2020-2021 Reklam Atölyesi Güz Döneminde Bizi Neler Bekliyor!

Reklam Atölyesi'nde bizleri yine heyecanlı ve hareketli günler bekliyor.

09.07.2020

 

  1. Vaka çalışması buluşmaları: Tanıtım dönemlerinde aday öğrencilerimize proje tabanlı ilerlediğimizi göstermek adına haftanın belirli günlerinde bitirme projelerini yapan öğrencilerle vaka çalışması toplantıları yapacağız. Böylece aday öğrencilerimize derslerimizin küçük bir simülasyonunu yapmış olacağız. Burada bitirme projelerini sunan öğrencilerimiz işlerini anlatırken başından sonuna kadar nasıl bir süreç izlediklerini, kampanyayı oluştururken ajansla nasıl birlikte ilerlendiğini anlatacaklar. Bu toplantılar Zoom’dan yapılacak ve toplamda 3 hafta süren, 3 case study sunumu yapacağız. 
 
  1. Ajans simülasyonu: Ekim ayında atölyede ajans yapısı oluşturacağız ve bu ajanslar 1. 2. 3. ve 4. sınıflardan oluşacak. Ajansların yapısı ise usta çırak ilişkisine dayanacak. Tüm sene boyunca bu ajanslar aktif olacaklar. Ajanslar en az 5 kişiden en çok 8 kişiden oluşacak ve ajansların müşteri ilişkileri direktörü, stratejisti, reklam yazarı, ajans başkanı, sanat yönetmeni olacak. 3. ve 4. sınıflar 1. ve 2. sınıfa danışmanlık yapacak. Brief'ler okul içerisindeki bölümlerle iş birliği halinde hazırlanacak. Örneğin Khas spor merkezi, müze ya da okuldaki bir birimin tanıtımı yapılacak. Daha sonraki dönemlerde ajanslarda yapı oluştukça profesyonel brief'ler verilebilecek bir seviyeye gelinmesi hedefleniyor. Burada amacımız; öğrencilerimizin üzerinde özgürce düşünebilecekleri brief’ler alıp “reklamcılık oyunlarını” oynamalarını sağlamak, ilerde açılacak yarışmalara ya da stajlara öğrencilerimizi hazırlamak, staj yapan ve üst sınıftaki öğrencilerimizin deneyimlerini 1. ve 2. sınıftaki öğrencilerimizin de almasını sağlamak. 
 
  1. Ajans ve marka gezileri: Kasım ayında bir markanın reklam departmanına, bir dijital ajansa, bir de konvansiyonel ajansa ziyaretlerde bulunacağız. Burada 1. ve 2. sınıfların ajans ve marka tarafındaki ofis ortamını deneyimlemelerini sağlayacağız. Gezilere toplamda 30-40 öğrencimizi götüreceğiz ve tüm 1. ve 2. sınıf reklam öğrencilerimizin bu deneyimi yaşamalarını sağlayacağız.
 
  1. CV ve portfolyo hazırlama dersleri: 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin staj dönemlerinde ve mezun olduktan sonra değerlendirmeleri için, eğitim döneminde hazırladıkları işleri ve bitirme projelerini derleyip portfolyolarının hazırlanmasını sağlayacağız. Her salı günü düzenleyeceğimiz bu derste hem tasarım programlarını öğreteceğiz hem de bu süre zarfında portfolyolarını nasıl hazırlayacaklarını aktaracağız.
 
  1. 7’li işler: Bu programda, ayın 7’sine gelen günlerde bağımsız brief'ler oluşturacağız ve bu çalışma tüm öğrencilerimize açık olacak. Brief'leri bireysel olarak değerlendirecekler ve üzerinde çalışacaklar. Burada amaç, öğrencilerimizin bireysel olarak kendilerini keşfetmelerini ve 1. sınıftan itibaren portfolyo oluşturmalarını sağlamak. Brief'ler her hafta hocalarımızdan alınacak, bunun mümkün olmadığı durumlarda atölye içinde üretilecek. 

 

Hepimize bol güneşli ve yaratıcı günler dileriz. 

 

 


comments powered by Disqus
Destekcilerimiz