Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Buğra Yağız Kıraç

Buğra Yağız Kıraç

Buğra Yağız Kıraç

Uniwersytet Jagielloński w Krakowie / Marketing

Selamlar,

 

Ben reklamcılığın kültür açısından zengin, perspektif olarak da geniş bakabilen bir karakter istediğini düşünenlerdenim. En azından yaratıcı yönü geliştirmek için bunların önemli birer etken olduğunu düşünüyorum. Zaten üniversite hayatımı da bunları geliştirmek için bir araç olarak gördüm. Öğrencilik hayatım boyunca birbirinden farklı birçok insan tanımak ve onlarla anılar biriktirmek önceliklerimdendi.  Farklı düşünceleri ve bakış açılarını öğrenip kendimde karıştırabilirsem daha yaratıcı olacağıma inanıyordum, halâ inanıyorum…

 

Aslında tüm bu düşüncelerim beni otomatik olarak Erasmus yapmaya itti diyebilirim. Çünkü aradığım her şey ve daha fazlasını 1 ya da 2 dönemde yapabileceğim, kendi okulumda tanıyabileceğimden çok daha farklı insanlarla tanışma fırsatı yakalayabileceğim, Avrupa kültürünü de öğrenebileceğim tek fırsatımdı diyebilirim.

 

Ben Erasmus tercihimi daha önce de orayı tercih eden ve memnun kalan arkadaşlarım sayesinde Polonya’dan yana kullandım. Krakow’da Jagiellonian Üniversitesi’ydi. Krakow’un zaten öğrenci şehri olması ve Polonya’nın o zamanlar ekonomik açıdan Türkiye’yle benzer şartlara sahip olması hem orada tanıştığım arkadaşlarımla bol bol vakit geçirip eğlenmemi hem de neredeyse tüm Avrupa’yı dolaşmamı sağladı.

 

Kaldığım yurtta Avustralya’dan Brezilya’ya, Çin’den Kanada’ya birçok arkadaş edindim ve hepsinin kültürüyle karışmış bir şekilde yaşadım. Ülkelerinin durumlarını, yemeklerini, alışkanlıklarını ve zamanlarını nasıl geçirdiklerini ilk elden görüp tecrübe etme şansı kolay kolay bulunamayacak bir fırsat diyebilirim. Geriye dönüp baktığımda hepsinden ne de çok şey öğrenmişim diyebiliyorum.

 

Erasmus sayesinde tanıştığım arkadaşlarımla halâ her sene Avrupa’nın belirli bir yerinde tekrar buluşma planları yapıp gerçekleştiriyoruz ve Facebook’ta aktif olarak aralıklarla da olsa konuştuğumuz bir grubumuz var. O kadar kısa bir süre içinde birbirimize olan sevgi ve saygının bu kadar fazla olması insanı gerçekten farklı bir boyuta sürüklüyor.

 

Erasmus zamanlarımı ve o zamanlar yaşadığım duyguları halâ özlüyorum. Gezdiğim yerler, tanıdığım insanlar, gördüğüm kültürler ve öğrendiğim şeyler Erasmus’tan bambaşka biri olarak dönmemi sağladı. Hayatımda yaptığım en doğru tercihlerden biriydi diyebilirim.

 

Bu fırsatı kesinlikle kaçırma.

 

Sevgiler.

 

Buğra Yağız Kıraç