Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Sena YENİÇERİ

 

 

 

 

 

 

 

Herkesin çıktığı basamakları kendi stilimle çıkmaya çalışan bir gencim sadece. Peki “herkesin çıktığı basamak” nedir? Aslında aklıma “There is no spoon.” repliği geliyor hemen. Belki de “herkesin çıktığı” basamak hiç yoktur. A noktasından B noktasına gitmek için herkes gibi olacaksak o zaman o yol da bizim değildir. O zaman düzeltiyorum: Hedefime ulaşmak için kendi basamaklarımı çizmeye çabalayan bir gencim sadece.

 

Yoğun bir okul hayatı geçirdiğime inanıyorum. 4 yıl boyunca, şöyle bir düşününce, katılmadığım reklam ve pazarlama organizasyonu kalmamış. İstekli öğrencilerdik ama hocalarımızın “Bakın şu da var, buraya da bir gidin derim.” demeleri, es geçmeden bir reklam festivalinden diğer pazarlama konferansına katılmamızda çok büyük etken. Her an her yerden bilgi toplamaya, bunları bir potada eritip fikir üretmeye, katıldığımız yarışmalarda en iyi olmaya çalışıyoruz. Koca dünyaya yaratım sürecimiz için kavurma tenceresi muamelesi yaptığımız da doğrudur. Mesela fikri doğru baharatlarla harmanlamak, vaktinden önce kuluçkadan aman işte ocaktan almamak, sabırla pişmesini beklemek en büyük hobilerimiz arasında oldu hep.

 

Şahsi olarak okuldan, hocalardan, canım atölyemden ne aldığıma gelirsem… Her şeyin başında vizyoner bir bakış açısını, çalışma disiplinini ve sadece kendi eşsiz özümüzü kullanarak içimizdeki o kreatif çocukları meydana çıkarmayı öğrendim. Her bir hocama, bana dokunan her arkadaşıma, duyduğum her ilgili-ilgisiz fikre, bunları bana bir arada sunan okuluma teşekkür ederim.

 

Sırada sektör hayatı… Henüz çok yeniyim bu konuda. Fakat anladığım kadarıyla azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyormuş. Planlar yapıyorum kendime ve tek tek gerçekleştirmeye çalışıyorum. Bazen atölyede olsak beyin fırtınasıyla şıp diye çözeceğimiz sorunları tek başıma çözmem gerekiyor. Daha önce konu hakkında ne yöntemler geliştirmiştik diye düşünüyorum böyle zamanlarda. “Serpil Hoca olsaydı hemen bir cin fikir atardı ortaya, Ayşe Hoca burada nefis bir strateji güderdi, Can Hoca’yla bunu çok komik bir filme dönüştürürdük.” diye düşünüyorum. Ama en önemlisi tüm bunları onların bilgileri ışığında kendi başıma yapma sorumluluğunu alabiliyorum.

 

Son olarak, kreatif bir insanın o meşhur kariyer basamaklarını adım atarak değil; merdiven başında kendine diktiği Superman kostümüyle uçarak veya en kötü ihtimalle zıplayarak aşmaya çalışacağına ve mücadeleyi bırakmayacağına inanıyorum. Hedefe geldiğimizde hep beraber atölyede buluşalım.