Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Ahmet Can Özaydınlı

 

 

 

 

 

 

 

‘‘If you don’t have to talk with your lawyer maybe the idea is not good enough.’’ demiş Anselmo Ramos… Bulacağınız her fikir bu tatta olmalı. Baktınız hakkınızda dava açılmış, Onu da casestudy’nize eklersiniz.

 

Bugün Tribal Worldwide İstanbul’da çalışıyorsam elbette ki bir geçmişi var. Sene 2011 tercih dönemi. Bi’ yere girmek lazım… Puana baktım bir de kendime. Kendim ağır bastı. Kendim derken bu işi yapacaksan kendini iyi tanıman lazım. Çünkü bu iş senin hayatın, başka mesleklerle aldatamayacağın bir şey olacak. Garip ama güzel bir his.


Şimdi okula girdin, karşında iki seçenek var.
1) Okul
2) Ajans
Okulu iyi değerlendir! Orada bir hazine var. Onu bul ve bol bol fikir anlat. Fikirlerini hep kötüleyecek. Ama bu seni yıldırmasın. Aksine daha da hırslan, hep anlat. Bir gün iyiyi bulacaksın. Bulduğun an kalbin küt küt atar, onu çoğaltmaya başlarsın. O zaman anla ki o iyi fikirdir.


Yarışmalara katıl. Oralar sana yeni kapılar açacak. Bu kapılar da staja...


Buraya dikkat!
Ne kadar erken staja başlarsan mezun olduğunda o kadar çok para kazanırsın. Şaka değil öyle. Ama şunu da unutma! Staj yapmış olmak için değil, iyi fikir bulmak için staj yap. Cool ol, sabırlı ol.

 

Mezun olduktan sonra bu dediklerimi hatırla. Sonra iyi ki KHAS’lıyım diyeceksin.

Yeni başlayanlara bol etkileşimli bir 4 sene diliyorum. 😊