Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Sevde Altun

Şimdi flashback yapıyoruz. Sene 2007. Sevde, Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nü kazanır ve ailesiyle okula gelir. Okulu hakkındaki ilk izlenimi kısa bir sürede oluşur ve hayatı boyunca da silinmez. Sevde, ilk yılında başarılı akademisyenlerden iletişime dair kuram dersleri alır. Sonraki yıllarda ise kuramsal bilgisini sektördeki başarılı reklamcıların deneyimleriyle bütünleştirerek teoriyi pratiğe dönüştürmek ister. 3. sınıfın sonunda ise Serpil Hoca’sıyla birlikte Wunderman’ dadır. 

 

Serpil Hoca yaratıcılık alanındaki tecrübelerini ajansta da paylaşmaya devam eder. Öğrencinin, derste öğrendiklerini iş hayatında uygulaması için iyi bir fırsattır. Sevde de bu fırsatı iyi değerlendirir. Bunun yanı sıra, fakültedeki diğer bölümlerden de seçmeli dersler alarak mesleki bilgilerini geliştirir.

 

Kariyer Merkezi’nin düzenlediği seminer ve konferanslara katılarak farklı sektörlerden ünlü isimlerle de tanışma şansı bulur. Öğrenci üniversitede sadece geçerli not almak için uğraşmaz; aynı zamanda yapılması gereken görev bilinciyle KH 101 dersi kapsamında sosyal sorumluluk projelerini üstlenir. Böylelikle yaşamı daha yakından tanır. Bir yandan dersler bir yandan projelerle dolu mükemmel bir hayat vardır kampüste. En önemlisi bu okulda başarısı burs tohumlarıyla filizlenir. Sevde de akademik başarı bursuyla dereceli mezun olur ve zamanın nasıl geçtiğini anlamaz. Üniversite hayatının sonuna yaklaşırken mezuniyet projesi için “Neyi sorunsallaştırsam?” diye düşünür.

 

Asker Hoca’sının da yardımlarıyla jürinin önünde savunur tezini. Merhum Kadir Has’ın bir sözü vardır: “Keşke sizin yaşınızda ben olsaydım da bu sıralarda ben otursaydım.” Geleceğin reklamcıları, aynı sözü ben size söylemek istiyorum. Zaman çok çabuk geçiyor. Üniversitede yaptıklarınız ise size kâr kalıyor. Khas’ta yeter ki öğrenci bir şeyler yapmak istesin. Eğitmenler seferber oluyor. Bu yüzden çok şanslısınız. Aile-okul misyonunu üstlenmiş bir üniversite var karşınızda. Mezun olmama rağmen yine de kopamıyorum. Şimdi ise BlackBerry firmasında ticari pazarlama bölümünde çalışıyorum. Okulumu çok özledim; ama işimi de çok seviyorum. İyi ki yolum Kadir Has’tan geçmiş diyorum.

Başarı dileklerimle.