Reklam Ajanslarına Katıl, Sektörü Hisset

Siz de reklam ajanlarına katılıp gerçek sektör deneyimini mezun olmadan hissetmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey başvuru formunu doldurmak!

20.01.2021

• Ajanslara katılan tüm öğrenciler birbirlerini tanıma, birlikte iş çıkarma fırsatını yakalayacak. Hedefimiz; ajanslarda çalışan öğrencilerin mezun olsalar bile bağlarını yitirmeyerek “Kadir Has” çatısı altında birbirlerine destek olacakları bir ilişki yaratmak.

• Bugüne kadar almış olduğunuz derslerde öğrendiklerinizi herhangi bir yarışma ya da başka bir şeyi beklemeden pratiğe dökme fırsatı yakalayabileceksiniz.

Reklam Ajanslarına son katılım Tarihi: 15 Şubat 2021

BAŞVURU FORMU:

İşte bilmeniz gereken tüm detaylar:

• Kurulacak olan reklam ajansları bir koordinatör öğrenci tarafından yönetilecektir.
  • Bu ajanslar bünyeleri altında; Ajans Başkanı, Stratejist, Reklam Yazarı, Müşteri Temsilcisi ve Sanat Yönetmeni yer alacak.
  • Ajansların kapasitesi en fazla 15 kişi ile sınırlı olacaktır.

Ajansların İsimlerinin Belirlenmesi:

• Ajanslar, ekipleri kurulduktan sonra kendi aralarında isimlerini belirleyecekler ve belirlenen bu isimler bir daha değiştirilmeyecek.
  • Kurulan ajanslar, kendi logolarını isimleriyle birlikte logolarını da tasarlamalıdır.

Ajanların Çalışma Prensibi:

• Briefleri ajans başkanları alıp ajansa getirecek ya da tüm ajanslar birleşip briefi müşteriden alabilecekler.
  • Brief alındıktan sonra ajans başkanları ajansların sürecini yönetecekler. Konkur zamanı gelinceye kadar işler üretilecek ve sunuma hazır hale getirilecek.
  • Ajanslara işler okul içinden gelebileceği gibi okul dışından bölüm başkanı tarafından onaylanmış briefler de gelebilir.

Oluşturmuş olduğumuz reklam ajanslarının yapılanma süreci tamamlandıktan sonra Ankara Üniversitesi Reklam Atölyesi’nin “Pis Yedili” işlerinde beraber çalışma fırsatları yakalayacaklar. Bu sene ikinci dönemden itibaren koordineli bir şekilde karşılıklı brief alışverişi yapacağız.

Mayıs sonunda “Mayıs Hasadı” etkinliğinde konkur kazanan ajanslar okulumuzun ve Ankara Üniversitesi’nin ortak oluşturacağı jüriye işlerini sunacaklar. Sunumu yapılan bu işler sayesinde jürideki kreatif direktörlerden ya da ajans başkanlarından staj hakkı kazanma fırsatını yakalayabileceksiniz.

Not: Ajanslar reklam yarışmalarına ve başka iletişim yarışmalarına ajans olarak katılamazlar.

Üyelerin ajanslara kura ile dağıtılması: 19 Şubat 2021

Oluşturulan ajansların isimlerini belirlemeleri ve ajans başkanlarını seçme süreci: 23 Şubat