Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi
Gurur Tablosu
Reklamcılık Bölümü | Kadir Has Üniversitesi

Genç İletişimciler Yarışması / Reklam Senaryosu 2.lik

 

 

PROJE ÖZETİ

Reklamveren : Unilever

Marka : OMO

Reklamın amacı : Uzun süredir “Çamaşırda en lekesiz temizlik” vaadini yinelemek, son on yıldır kullanılan ve ayrıştırıcı özelliğiyle güçlü bir konuma sahip olan “Kirlenmek Güzeldir” marka fikrini pekiştirmek, Omo kullanan annelerle bağı güçlendirirken kullanmayan annelerle yeni bir bağ kurmak.

Hedef kitle: Orta ve üst gelir düzeyinde çocuklu anneler. Ev kadını ya da çalışan hiç fark etmez. Ortak noktaları titiz, temiz, bakımlı kadınlar. Çocuklarını pırıl pırıl giydirmeyi seviyorlar. Dolayısıyla çocuklarının kıyafetlerinin kirli ya da lekeli olmasına tahammülleri yok. O yüzden de zaman zaman istemeden, kıyafetleri kirlenmesin diye çocuklarını kısıtlıyorlar.

Davranış: Temizlik, titizlik hassasiyeti olan annelerin en büyük yardımcısının OMO olduğunu hatırlatıp çocuklarının gönüllerince oynamalarına, hayatı keşfetmelerine izin vermelerini sağlamak.

Vaad: Kirlenmek güzeldir. çünkü çocuklar kirlenerek keşfeder, öğrenir, oynar, eğlenir. Bırakın çocuklar kirlensin.

Destek: Omo içerdiği üstün leke formülüyle kirli çamaşırlarınızı tertemiz yapar. Ön yıkama yapmadan, leke çıkarıcı kullanmadan. Düşük ısıda bile. Bu yüzden OMO, çocukların kirli kıyafetlerinin tertemiz görünmesinde annelerin en büyük yardımcısıdır.

Markanın Ses Tonu: Anlayışlı, sıcak, samimi, güvenilir. Tıpkı sevgi dolu bir annenin sesi gibi.

Mecra: Türkiye’deki annelerin çoğu çocuklarını titiz, temiz, özenli giydirmeyi sevdiği için geniş bir hedef kitlemiz var. O yüzden en çok tüketilen mecra olan televizyon.

Zorunluklar: Slogan, logo.